STICHTING TER BEVORDERING VAN DE BETREKKINGEN
 
  Home Over ons Activieteiten Foto galerie Contact
 

 

ACTIVIETEITEN EN DOELSTELLINGEN

           ECONOMISCHE EN HANDELS GEBIEDEN

      Het onderzoeken van alternatieven en potentiŽle mogelijkheden die de zakenmensen van beide landen aanzetten tot investeren. Het bekendmaken van deze mogelijkheden, verstrekken van informatie, stimuleren, begeleiden en het vergemakkelijken van communicatie om deze doelstellingen te bereiken. 

      In samenwerking met de deskundigen en officiŽle instanties het verstrekken van informatie aan de zakenmensen van beide landen over de wet- en regelgeving op het gebied van belasting stelsel, douane voorschriften en handelsverkeer. 

      Het inwinnen en verstrekken van inhoudelijke informatie van de wet- en regelgeving over wederzijds kapitaal transfer, technologie transfer, investeringen en partnerschap etc. 

      Het onderzoeken van handelsopdrachten die door middel van inschrijving te verkrijgen zijn. Het verstrekken van informatie aan bedrijven die voor deze opdrachten belangstelling hebben en deze helpen om hieraan deel te nemen. 

      Het bekend maken van welk soort bedrijf dan ook die geprivatiseerd gaat worden en het onderzoeken van de principes en de voorwaarden in verband met de privatisering. Het verstrekken van ingewonnen informatie aan bedrijven en particulieren die hiervoor belangstelling hebben.

       Het verstekken van inhoudelijke informatie over de nieuwe regelingen in het kader van de Europese Douane Unie aan de bedrijven die in- en export activiteiten ontplooien.

       Het bekend maken van beurzen en het bevorderen van de deelname aan beurzen (als deelnemer en/of bezoeker) waar de ontwikkelde technologieŽn, industriŽle producten en agrarische producten tentoongesteld worden.

       Het bekend maken bestaande vrij handels zones in Turkije, het verstrekken van informatie over de regelingen met betrekking tot de vrij handels zones aan geÔnteresseerden.

       Het organiseren van periodieke en roulerende seminars en bijeenkomsten voor de vertegenwoordigers van beide landen ter bevordering van kennismaking om handelscontacten met elkaar tot stand te brengen.

       Het verstrekken van informatie door het volgen van de bulletins van de KvK en andere handels instellingen van beide landen.

       Het onderzoeken van de mogelijkheden voor jongeren van beide landen die bedrijfskunde, economie, marketing en handelswetenschappen studeren met betrekking tot stageplaatsen en taalcursussen. 

      Het opzetten van projecten en het organiseren van seminars en cursussen voor de Turkse jongeren, die hier in Nederland geboren zijn of sinds langere periode in Nederland verblijven, als aanvulling op hun middelbare en hogere economische administratieve opleidingen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. 

      Door financiŽle steun te krijgen van lokale overheden kunnen deze jongeren, die opgeleid zijnvolgens de Nederlands handelsrecht, verdere deskundigheid verkrijgen en als deskundig personeel in hun vakgebied ingezet worden. 

      Het bekend maken en verstrekken van informatie, over de economische potentie van Turkije, dat verkregen is door het lidmaatschap aan het Economische Samenwerkingsverband van de landen gelegen aan de Zwarte Zee en door de hilaterale betrekkingen met de Turkse republieken van de GOS landen. Het spelen van een stimulerende rol bij persoonlijke en gezamenlijke investeringen. 

      Om deze doelstellingen te kunnen bereiken treedt SBNT in nauw contact en werkt nauw samen met de officiŽle instanties, persoonlijke ondernemingen, handelsvertegenwoordigers etc. Vraagt informatie aan en geeft deze door aan geÔnteresseerden.

 

 
 
 
Baslik 1 Baslik 2 Baslik 3 Baslik 4 Baslik 5
Icerik icerik icerik icerik icerik